MELAWAT ZOO NEGARA 2013

Agak last minute wat decision nk ke Zoo Negara ni. plan asal nk bawak anak2 gi ari isnin or selasa. tp ummi yg x sabar2 nk bwk anakandanya melihat haiwan. so kul 9.30 baru decide. pas breakfast, kemas apa yg patut, kami tiba di zoo dalam pukul 12 tghr. nasib barisan di kaunter tiket tak panjang. mungkin ramai yg pulang ke kampung halaman sempena cuti raya cina ni.

harga tiket kami ialah RM66. RM30 utk dewasa, RM6 utk kanak2. erm, jauh benar beza harga tiket dewasa dan kanak2. not even half. masuk je kat main entrance terus nampak Zoo Tram. erm, tgh2 cuaca panas ni mcm x lalu nk jln kaki. anak kecik lak tu. so kami decide naik tram. harga tiketnya RM3 utk dewasa & RM2 utk kanak2.




Kami diturunkan di Perhentian ke-4 (T4). di sini kami bjalan kaki melihat haiwan2 spt harimau belang, singa, tapir dan burung2.



irfan bsama spotted deer
aufa asyik melihat Raja Rimba
selepas itu kami menunggu semula Tram ke Perhentian yg terakhir iaitu T8. sebelum itu kami dibawa meronda2 sekitar Zoo Negara iaitu laluan T5, T6 dan T7 sebelum diturunkan di hentian T8 utk mkn tghri. selesai mkn kami meneruskan pjlanan melihat haiwan2 di zoo ini.


tikus terbesar di dunia

Comments

Popular posts from this blog

HARI GRADUASI TINGKATAN 5 DAN 6 ATAS 2015

HI-TEA TERAKHIRKU DI SMK CYBERJAYA

AIDILFITRI 2013